Қызыл Қазақстан негізгі мектебі тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясы құрылып, тамақтандырудың сапасын тексеру басшылыққа алынды. 2020 жыл қаңтардың 22 күні мектеп асханасының жұмысы тексерілді. Тексерудегі мақсат – тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізуін, мектеп асханасының талапқа сай жұмыс істеуін бақылау.
Тексеру жүргізгендер:
А.Айткулова- комиссия төрайымы, мектеп директоры;
А.Садыкова – мүшесі, ата - аналар комитетінің төрайымы;
А.Асылбекова-мүшесі, директордың орынбасары;
Ж.Жумагалиева- мүшесі, мектеп медбикесі;
С.Анапина - мүшесі, тәрбиеші комекші;
Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыру және тексеру қорытындысы бойынша:
Жалпы асхананың санитарлық жағдайы, аспаздардың сыртқы киім үлгісі, барлық санитарлық талапқа сай. Ыдыстармен қамтылуы және ыдыс жуатын бөлменің жай-күйі: ыдыстар жеткілікті, ыдыс жуатын бөлме таза, әр ыдыс орынды қойылған, ыдыстардың беті жабық тұрады.
Тамақтың сапасы, құнарлығы: тамақтың дайындалуы асхананың режиміне сай, дайындау техникасы бойынша дайындалады.
Ас мәзірі, сыныптардың тамақтану кестесі бар. Бастауыш, орта буын сыныптарының тамақтану мерзімі қойылып ережесі сақталынады.
Қайнаған су бар. Шағымдар мен ұсыныс кітабы бар. «Асхана тамақтары ұнайдыма» тақырыбында 5-11 сынып оқушыларынан сауалнама алынды. Қорытындылай келгенде:
«Асхана тамақтары ұнайды ма» тақырыбы бойынша мектепте 1-9 сынып арасынан 19 оқушыдан сауалнама алынды.
Ия - 19 100%
Жоқ-0 0
Ия -100 100%
Жоқ-0 0%
Ия-19 100%
Жоқ-0 0%
Асхана байланысты сұрақтар да қойылды. Оқушыларды тамақтану мәдениетіне және тіршілікке қажет тағамдарын қолдану туралы насихаттау жұмыстары сынып жетекшілердің қадағалауында болсын.
Сынып жетекшілері үнемі оқушыларына тазалықты және мектеп ережесін айтып отырсын . .